ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăul regretă intenția de a continua autoizolarea regiunii transnistrene

16:50 | 16.09.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Biroul Politici de Reintegrare își exprimă regretul în legătură cu intenția Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populației sub pretextul pandemiei de COVID-19 până la data de 1 decembrie a.c. Potrivit deciziilor anterioare ale structurilor de facto din regiune, aceste măsuri urmau să expire la 30 septembrie, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Fără a diminua din importanța crizei epidemiologice și necesitatea de a proteja populația de riscul infectării, Biroul consideră că virusul nu trebuie utilizat în scopuri politice și în calitate de justificare pentru încălcarea drepturilor omului.

Criza sanitară generată de pandemie constituie un test dur pentru toate autoritățile statale și capacitatea acestora de a interveni și de a ne a adapta la noile împrejurări, or accesul la locul de muncă, la serviciile medicale, la educație, la libera circulație nu pot îngreuna și mai mult situația locuitorilor care necesită să se deplaseze.

Biroul îndeamnă repetat reprezentanții Tiraspolului să dea curs inițiativelor Chișinăului de cooperare în domeniul sanitar-epidemiologic, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și face apel către partenerii internaționali și cei locali de a avea în atenție această situație ce vizează drepturile omului.

img20007400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!