ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii din R. Moldova au fost afectate de pandemia de coronavirus

11:53 | 17.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova a prezentat astăzi prima hartă interactivă a IMM-urilor și a evaluat impactul pe care l-a avut pandemia de coronavirus asupra acestui sector, transmite MOLDPRES.

Peste 300 de manageri de IMM-uri au răspuns la un chestionar, în baza căruia a fost realizat un raport analitic al impactului pandemiei de coronavirus asupra acestui sector. Astfel, s-a constatat că 71 la sută din respondenți au avut pierderi ori prognozează pierderi în urma pandemiei.

Realizatorul acestui raport, Andrei Crigan, a declarat că principalele preocupări ale respondenților țin de plata salariilor și lipsa clienților. „42% din respondenți sunt îngrijorați sau parțial îngrijorați de perspectiva unui faliment, iar 69 la sută au declarat că nu au acces adecvat la lichidități”, a spus Crigan.

În același timp, datele raportului analitic arată că 23 la sută dintre respondenți au revenit total la activitățile lor, iar IMM-urile din domeniul turismului, transporturilor, imobiliare și IT au declarat că există posibilitatea să aibă, la sfârșit de an, creșteri la venit.

Respondenții la chestionar au declarat că în 2021 activitatea IMM-urilor ar putea reveni la normalitate.

img20007413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!