ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Direcția educație a Primăriei Chișinău va iniția o anchetă de serviciu la liceul Petru Zadnipru

09:48 | 21.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va încheia la data de 12 octombrie lucrările de renovare și cosmetizare a instituțiilor de învățământ din capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat la ședința on-line a serviciilor municipalității de astăzi, ca responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport să inițieze o anchetă de serviciu referitoare la întârzierile constatate în renovarea ori cosmetizarea instituțiilor municipale de învățământ. „Aveți zece zile pentru a face toate lucrările neefectuate”, a declarat oficialul, făcând trimitere la lucrările de renovare a Liceului „Petru Zadnipru” din Chișinău, unde a constatat întârzierea ori neefectuarea lucrărilor contractate.

În același timp, edilul capitalei a cerut responsabililor de la Direcția educație să nu acopere managerii „cerșetori” existenți în sistemul municipal educațional. „Există instituții educaționale cu tradiții în cerșirea banilor de la părinți, vă cer să nu-i mai acoperiți”, a spus Ceban.

De asemenea, primarul a atenționat managerii instituțiilor municipale de învățământ să fie atenți cu banul public și a amenințat că orice neregulă constatată va fi transmisă Centrului Național Anticorupție, cu care municipalitatea Chișinău are semnat un document de colaborare.

img20007489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!