ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarea săptămână se va menţine seceta hidrologică şi vremea caldă

15:12 | 21.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Portocaliu de secetă hidrologică pe o mare parte a teritoriului ţării până la data de 28 septembrie, transmite MOLDPRES.

„În râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinelor râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se menţine Cod Portocaliu de secetă hidrologică”, indică SHS. De asemenea, hidrologii au anunţat că în perioada de referinţă, în râul Prut, pe sectorul Criva – Costești, râurile mici și bazinele acvatice din țară se va menține Cod Galben de secetă hidrologică.

În acest context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

La rândul lor, meteorologii prognozează în următoarele şapte zile temperaturi generoase care vor atinge 30 de grade Celsius. Ploile mult aşteptate de agricultori sunt posibile la finele săptămânii curente, în regiunile de centru şi nord.

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică. În credința populară, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, momentul în care se dă startul lucrărilor agricole de toamnă și momentul în care noul anotimp începe să își intre în drepturi. 21 septembrie este ziua în care unele păsări, precum rândunelele, își pregătesc călătoria spre țările calde, iar gâzele și reptilele se retrag în pământ. 

img20007510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!