ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația în centrul Chișinăului va fi reorganizată

09:10 | 22.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Automobilele parcate neregulamentar pe străzile din centrul Chișinăului vor fi evacuate, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, împreună cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP analizează conceptul de reorganizare a circulaţiei rutiere pe străzile din centrul orașului Chișinău și lucrează la evaluarea străzilor din zona centrală, pentru a putea începe un proiect pilot de sistematizare a parcărilor.

Potrivit noului concept, pe străzile în care sunt trei benzi de circulație, una va fi amenajată pentru parcarea automobilelor.

În același timp, agenţii economici din zona centrală vor fi obligați să amenajeze în curți locuri de parcare pentru clienţii lor.

Ceban a atenționat că, după amenajarea parcărilor, automobilele parcate neregulamentar vor fi evacuate, iar proprietarii amendați.

img20007523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!