ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 25 septembrie expiră termenul de achitare a impozitelor imobiliare şi funciare

09:39 | 22.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că data de 25 septembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portalului www.sfs.md.

Pentru achitare în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere, în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

„Obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetăţeni, revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL). Pentru informaţii suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare”, au precizat surse de la Serviciul Fiscal de Stat.

img20007526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!