ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educației a semnat un memorandum cu Microsoft

13:27 | 25.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Microsoft au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere pentru susținerea sistemului educațional din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de semnare, care s-a desfășurat online, au participat: Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării; Anne Coleman-Honn, șeful Departamentului de politici și economie al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova; David Chiaberashvili, managerul de dezvoltare al educației și afacerilor, Microsoft și Albena Spasova, directorul pentru Educație al Microsoft în Europa Centrală și de Est; Corneliu Ciorici, șeful Serviciului tehnologiei informației și comunicațiilor.

„Elementul cheie în acest parteneriat ține de faptul că vom putea utiliza diverse platforme de instruire, care pot fi accesate gratuit, astfel încât vom da acces tuturor elevilor și profesorilor de a beneficia de acest suport inestimabil. Este important să menționăm că de comun cu Compania Microsoft vom  facilita identificarea resurselor și instrumentelor didactice în limba română care vor putea fi integrate ca resurse locale pe platformele digitale din țara noastră", a subliniat ministrul Educației.

În urma semnării documentului, comunitatea educațională va putea beneficia de instrumente precum Microsoft Teams, care poate fi utilizat ca platformă de învățare la distanță și care le permite utilizatorilor să organizeze lecții video de la distanță, să colaboreze între grupuri și clase, să genereze sarcini de învățare și să definească termenele limită pentru temele de acasă. Un alt instrument important este și Microsoft Forms. Acesta este utilizat în procesul de evaluare pentru a crea și partaja teste, oferă scorul final după finalizarea testului, iar profesorul va economisi timpul verificând corectitudinea răspunsurilor.

Sursă foto: ixbt.com

img20007654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!