ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situaţia epidemiologică în şcoli a fost discutată la Ministerul Educaţiei

18:51 | 28.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ, conform hotărârii nr. 31 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, managementul timpului și situația sanitar-epidemiologică privind infecția cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ general au fost principalele subiecte abordate astăzi în cadrul şedinţei Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în prezent, numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 247, iar 8672 au fost plasați în regim de autoizolare. 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 457 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare. Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 12 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei, ca și în cazul a 291 de clase.

În perioada 21-27 septembrie, în învățământul profesional tehnic au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 14 elevi, 19 cadre didactice și opt reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 21-27 septembrie, s-au înregistrat 35 de studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 61 se află în autoizolare. 20 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 19. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate șapte persoane și în autoizolare - 8.

Referitor la reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ, ministrul de resort Igor Șarov a subliniat că noile modificări oferă posibilitate instituțiilor de învățământ să-și reorganizeze spațiile școlare pentru a permite unui număr mai mare de elevi să frecventeze școala în regim fizic. „Aceste acțiuni nu reprezintă nici pe departe o relaxare a măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus în instituțiile de învățământ, ci mai degrabă ne fac mai responsabili”, a afirmat oficialul.

Din Grupul Național de Coordonare a Siguranței în Educație fac parte reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării; Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova; organelor locale de specialitate în domeniul învățământului; directori de instituții, sindicate, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Centrul Republican pentru Asistență Psihopedagogică, Consiliul Național al Elevilor și reprezentanți ai părinților.

Sursă foto: MECC

img20007725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!