ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta câteva spectacole

14:02 | 29.09.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Trei spectacole va prezenta, în perioada 1-4 octombrie, Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Astfel, joi, 1 octombrie, la ora 18.00, în Sala Mare a instituției va avea loc spectacolul ”Cântec de leagăn…” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub.

Potrivit organizatorilor, piesa este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții. Teofil Augustinovici, directorul școlii sătești, este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor amintește de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ținem la focul din vatră, la casa părintească.

Din distribuție fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric,  Diana Decuseară,  Ana Tkacenko și Angela Ioan-Cărăuș.

Pe 2 și 3 octombrie, la 18.00, teatrul readuce în scenă spectacolul ”Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă.

Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și „Stalin mi-a furat copilăria” de Boris Vasiliev ș.a. 

Duminică, 4 octombrie, pe scena Naționalului revine spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, o tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare.

Sursă foto: Teatrul ”Mihai Eminescu”

img20007752

img20007752

img20007752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!