ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinurile de calitate ar putea fi liber comercializate și în farmacii

13:32 | 30.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. În condițiile creșterii exponențiale a numărului de solicitări pentru vaccinurile antivirale și anti Covid-19, au fost stabilite grupurile de risc care vor avea prioritate la procesul de vaccinare. În același timp, este important ca statul să asigure accesul la servicii și medicamente pentru toți cetățenii, a afirmat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția MOLDPRES, Eremei Priseajniuc, director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

"O piață mai flexibilă, mai concurențială, mai ieftină pentru cetățeni poate fi asigurată și prin comercializarea vaccinurilor de calitate în farmacii, așa cum se procedează în țările europene", a declarat Eremei Priseajniuc. 

Comercializarea vaccinurilor în farmacii a fost interzisă printr-un ordin al Ministerului Sănătății din anul 2005.

În prezent, instituțiile statului negociază sau au deja înțelegeri cu mai multe organisme internaționale și companii farmaceutice pentru a asigura cantitatea necesară de vaccinuri antigripale și anti Covid-19 pentru cetățeni Republicii Moldova.

Interviul integral cu directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, poate fi citit la următorul link: https://www.moldpres.md/news/2020/09/29/20007741

Sursă foto: ntv.md

img20007790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!