ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul Ungariei

14:13 | 07.10.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Oficialii au trecut în revistă subiecte ce țin de agenda bilaterală de cooperare moldo-ungară, inclusiv pe dimensiunea consolidării relațiilor economice dintre Republica Moldova și Ungaria, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Părțile au purtat discuții la subiectul dezvoltării parteneriatului strategic moldo-ungar și evoluțiile în acest sens. Premierul Ion Chicu a menționat că semnarea, în martie curent, a Declarației Comune pentru Parteneriatul Strategic între Republica Moldova și Ungaria contribuie la intensificarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării multidimensionale între ambele țări, printre obiectivele primare regăsindu-se extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale și susținerea eforturilor Republicii Moldova de integrare europeană.

Ion Chicu a subliniat interesul comun pentru atragerea investițiilor ungare în diverse sectoare prioritare ale economiei țării noastre, apreciind faptul, că Ungaria continuă să fie în topul investitorilor în Republica Moldova. În acest sens, premierul a salutat interesul continuu al companiilor din Ungaria față de țara noastră drept destinație atractivă pentru investiții și extindere a activității companiilor ungare, care deja activează în regiune. De asemenea, șeful executivului a ținut să aducă mulțumiri pentru menținerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistență a Ungariei, menționând cele peste 40 de proiecte în diverse domenii, implementate în Republica Moldova cu asistența Ungariei.

Premierul Ion Chicu a exprimat recunoștință pentru asistența guvernului Ungariei în delegarea a doi experți, care consultă instituțiile naționale de profil pe astfel de domenii cum ar fi: finanțele publice și agricultura.

Șeful Executivului a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul constant acordat de Guvernul Ungariei în susținerea eforturilor de avansare a procesului de transformare și modernizare continuă a țării noastre, precum și susținerea plenară a parcursului european al Republicii Moldova și implementării continue a Acordului de Asociere cu UE.

Sursă foto: Guvern

img20007972

img20007972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!