ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va participa la „Expo Dubai 2020”, amânată pentru un an

15:24 | 07.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”, amânată pentru un an şi care se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, la Dubai, Emiratele Arabe Unite. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES.  

Documentul a modificat o hotărâre anterioară care prevedea participarea ţării noastre la acest eveniment între 20 octombrie 2020 - 10 aprilie 2021, termenul fiind schimbat din cauza crizei pandemice generată de COVID-19.   

Drept autoritate națională responsabilă pentru participarea Republicii Moldova la „Expo Dubai 2020” rămâne a fi desemnat Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Potrivit Guvernului, participarea la eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidențiere pe plan global, de promovare a valorilor naționale și de intensificare a schimburilor comercial-economice, ştiinţifice, tehnologice și culturale.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă.

Ţara noastră a mai participat la expoziţii similare de nivel internaţional cum ar fi: World Expo Hannover -2000 (Germania), Expo Shanghai 2010 (China), World Expo Milano 2015 (Italia).

Sursă foto: MOLDEXPO

img20007980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!