ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două bănci europene vor finanţa reabilitarea a trei drumuri naţionale

16:42 | 07.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) vor acorda Republicii Moldova un împrumut de trei sute de milioane euro pentru reabilitarea drumurilor naționale M2, M3 și M5, transmite MOLDPRES.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanțare în adresa acestor două instituții financiare și, recent, a primit confirmarea aprobării acesteia. Potrivit acordului, banii vor fi utilizați pentru reabilitarea și modernizarea secțiunilor de pe trei drumuri principale: M2, M3 și M5.

Finanțarea corespunde obiectivelor de investiții a instituțiilor financiare europene pentru regiunea Parteneriatului Estic, agreat cu Comisia Europeană în 2019. „În afară de finanțarea investițiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistență tehnică pentru pregătirea unei linii de investiții derivate în infrastructura rutieră”, a explicat Ministerul Economiei.

Proiectul va fi realizat de Administrația de Stat a Drumurilor, iar perioada de implementare urmează să fie negociată și stabilită în Acordul de finanțare.

Sursă foto: MEI

img20007989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!