ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER din acest an vor fi organizate în aer liber la Institutul Porumbeni

12:22 | 08.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER, ediţia 2020, vor fi organizate într-un format nou şi într-o altă locație, transmite MOLDPRES.

Astfel, tradiţionala săptămână agroindustrială se va desfășura în perioada 14-17 octombrie, în câmp deschis, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni, din satul Pașcani, raionul Criuleni. Până în prezent, aceste expoziţii se desfăşurau la Centrul "Moldexpo" din capitală, însă din cauza pandemiei COVID-19 programul a fost modificat.

Evenimentul va include Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (toamnă), ediția a 37-a, Expoziția-târg internațională specializată FARMER, ediția a 23-a, și Târgul „Toamna de Aur”. „Scopul acestora este de a facilita comunicarea și parteneriatele între producătorii şi dealerii de tehnică agricolă cu fermierii din Republica Moldova, de a identifica soluții optime, de a studia experiențele internaționale și de a determina vectorii de dezvoltare a agriculturii din țară”, indică Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).

La eveniment vor participa circa 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică, care vor deveni protagoniștii evenimentului. 

„Expoziţiile vor întruni oferte de echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unei recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor. De asemenea, în cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor”, au explicat surse de la MADRM.

Organizarea expozițiilor pe spațiile în aer liber ale Institutului de Fitotehnie Porumbeni oferă posibilitatea unei prezentări ample a mașinilor agricole. Conform sursei citate, vor fi puse în funcțiune tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, mașini de aplicare a fertilizanților și de protecție a plantelor, echipamente pentru recoltarea culturilor agricole și de preparare a furajelor, echipamente pentru lucrarea post-recoltare a solului și depozitarea culturilor.

Participanții vor prezenta mașini și echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât și de la producători mondiali de top. Având în vedere importanța enormă a irigației pentru țara noastră, expoziția relevă sisteme de irigare performante prin picurare. De asemenea, participanții la expoziție vor prezenta nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

Vizitatorii vor putea achiziționa şi produse organice direct de la producătorii locali – legume, fructe, inclusiv de pădure; produse din carne proaspătă; condimente aromate; multe soiuri de flori și  material săditor; miere și produse apicole.

Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER 2020 sunt organizate de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” în parteneriat cu Institutul de Fitotehnie Porumbeni, având suportul oficial al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Sursă foto: MADRM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!