ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din oraşul Leova este reparat cu susţinerea UE

09:37 | 09.10.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Două blocuri ale Liceului Teoretic “Constantin Spătaru” din orașul Leova au intrat în reparații capitale. În prezent, aici sunt în plină desfășurare lucrările de înlocuire a tâmplăriei, de montare a rețelelor de apă și canalizare, de reabilitare a sistemului de încălzire și renovare a facilităților sanitare în interiorul instituției, precum și de montare a echipamentului electric de forță și iluminare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), antreprenorul care execută lucrările urmează să efectueze, în timpul apropiat, lucrări de reabilitare a acoperișului clădirii, de izolare a pereților, de instalare a unui sistem modern de ventilare și asigurare cu apă caldă și rece la robinete a instituției.

Măsurile de eficiență energetică sunt realizate în cadrul proiectului investițional privind “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic “Constantin Spătaru” din orașul Leova”, în valoare de circa 53 milioane de lei, implementat de ADR Sud, cu suportul Uniunii Europene și a contribuției financiare alocate de Primăria orașului Leova.

„Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 640 de elevi, profesori și personal auxiliar care își fac studiile și activează în cadrul instituției respective vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil”, au explicat surse de la ADR Sud.

Măsura investițională “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova” este finanțată de către Uniunea Europeană, în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Sursă foto: ADR Sud

img20008041

img20008041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!