ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transportul organizat la secțiile de vot pe 1 noiembrie va fi interzis

18:03 | 20.10.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În ziua scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, Comisia Electorală Centrală /CEC/ nu va admite ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei de astăzi a CEC, în scopul evitării transportării alegătorilor către secția de votare de concurenții electorali sau alte persoane terțe, în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate nu este mai mare de 8 persoane și a autobuzelor și microbuzelor de cursă.

În cazul nerespectării deciziei CEC, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Economiei și Infrastructurii vor întreprinde măsuri de înregistrare a incidentelor.

Potrivit Codului penal, coruperea alegătorilor în schimbul votului pentru un concurent electoral sau altul prin oferirea sau darea de bani, bunuri, servicii ori de alte foloase se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la un an la 5 ani.

img20008302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!