ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În cadrul Ambasadelor R. Moldova din Austria, Franța și Marea Britanie vor fi create birouri comercial-economice

19:02 | 21.10.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Republica Austria, în Republica Franceză, în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord va activa câte un responsabil pentru serviciile comercial-economice. Guvernul a aprobat astăzi suplinirea statelor de personal ale acestor Ambasade, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Executivului, diplomații vor avea misiunea de a promova activ oportunitățile investiționale oferite de țara noastră și a valorifica relațiile comercial-economice.

„Aceste birouri economice pe care le avem pe lângă mai multe Ambasade trebuie să lucreze mai eficient și sarcina lor prioritară pentru următorii ani trebuie să fie atragerea investitorilor străini în cele 18 platforme industriale pe care noi le creăm în raioane. Fiecare dintre reprezentanții noștri economici trebuie sa vină cu investitori, în caz contrar cheltuielile pe care le avem pentru amenajarea terenurilor nu își au rostul", a menționat premierul Ion Chicu, solicitând Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să verifice periodic eficiența acestor birouri și să informeze societatea despre rezultatele produse.

Sursă foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!