ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a procurat 2500 de calculatoare pentru elevi și pedagogi

13:48 | 22.10.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a recepționat astăzi 2500 de unități de tehnică de calcul, care urmează să ajungă în instituțiile de învățământ din țară. Tehnica a fost procurată datorită alocării de către Guvernul Republicii Moldova a sumei de 20 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Repartizarea calculatoarelor se va realiza în baza unei Hotărâri de Guvern elaborată de Ministerul Educației. „Laptop-urile nu vor fi destinate pentru laboratoarele de informatică, ci pentru elevi și cadre didactice, în scopul asigurării accesului la studii atât în contextul desfășurării învățământului la distanță/online, cât şi în alte scopuri educaționale. Or, mecanismul propus pentru repartizarea tehnicii de calcul va ține de coeficientul obținut din raportul numărului total de elevi și cadre didactice per raion și pe țară”, indică MECC.

Ca urmare a licitației desfășurate pentru achiziționarea dispozitivelor amintite, din cele 20 de milioane de lei acordate de Guvern au rămas economii, astfel încât a fost posibilă anunțarea unei licitații pentru alte 680 de laptopuri, care urmează să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului curent.

Sursă foto: MECC

img20008358

img20008358

img20008358

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!