ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FIFA va organiza pe 7 decembrie la Zurich tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru CM 2022

13:05 | 23.10.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Tragerea la sorți a grupelor preliminare, faza europeană, pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022 va avea loc pe data de 7 decembrie la Zurich, în cadrul unei ceremonii virtuale, fără prezența reprezentanților federațiilor naţionale din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat, joi, Federația Internaţională de Fotbal (FIFA), citată de agenția EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Cele 55 de selecționate europene vor intra la tragerea la sorți transmisă în direct de FIFA.com, care va defini faza preliminară cu cinci grupe de câte şase echipe şi alte cinci grupe de câte cinci echipe.

Fiecare echipă îşi va întâlni adversarele în două manșe, între martie şi noiembrie 2021, iar câștigătoarele grupelor se vor califica direct la Cupa Mondială din Qatar din 2022. Echipele clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off. La această fază vor participa şi primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor 2020-2021, dar care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială şi nici nu au loc în play-off de pe locul al doilea din grupe.

Pentru a disputa play-off-ul, cele 12 echipe vor fi împărțite în trei grupe care vor disputa meciuri cu eliminare directă în martie 2022 şi în urma cărora vor fi stabilite ultimele trei echipe europene care vor merge în Qatar.

Pentru tragerea la sorți din 7 decembrie, FIFA a explicat că cele 55 de selecționate vor fi repartizate în şase urne, cinci dintre ele compuse din zece echipe şi una din cinci, conform clasamentului mondial pe care FIFA îl va publica pe 26 noiembrie.

Cele mai bune zece echipe vor fi plasate în urna 1, următoarele zece în urna 2 şi așa succesiv până la ultimele cinci, care vor fi introduse în urna a șasea.

În momentul extragerii din urne, selecționatele vor fi alocate unui grup de la A la J în ordine alfabetică (prima echipă va fi în Grupa A, a doua în Grupa B şi tot așa succesiv. În cazul în care sunt restricții în vigoare sau se așteaptă să fie, echipa extrasă va fi alocată primului grup disponibil în ordine alfabetică.

Urna a șasea va conţine doar cinci echipe, care vor ocupa poziția a șasea în grupele de la F la J.

Faza preliminară a Cupei Mondiale din 2022 a început deja în Africa, Asia şi America de Sud, disputându-se 146 de meciuri din cele 900 de partide programate şi la care 191 de echipe aspiră la cele 31 de locuri vacante. Qatarul, echipa gazdă, este calificată din oficiu.

Sursă foto: beinsports.com

img20008391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!