ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

5142 locuințe au fost achiziționate prin intermediul programului „Prima Casă"

13:58 | 26.10.2020 Categorie: Economie

Chișinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă" au fost procurate până în prezent 5142 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,59 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,29 miliarde de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor, 3541 sunt familii, iar 1601 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 762 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1950 – în cadrul programului Prima Casă 3, 502 – în cadrul programului Prima Casă 4, iar șase – în cadrul programului Prima Casă 5. 

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,16 metri pătrați, iar valoarea medie a locuințelor procurate este de 599,79 mii de lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 4721 sunt apartamente, iar 421 case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă" poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

foto: guildproperty.co.uk

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!