ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În trei localități din țară, cetățenii vor vota la 1 noiembrie în corturi

13:57 | 28.10.2020 Categorie: Politic

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a anunțat astăzi că, în lipsa unor edificii conforme cerințelor, unde ar putea fi organizate secții de votare, în trei localități din țară alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CEC, corturi special amenajate vor fi instalate în două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia și Bâc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate. Cel de-al treilea cort va fi instalat la Cigârleni, raionul Ialoveni. Acolo, s-a surpat recent acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită anterior pentru secția de votare. 

Corturile vor fi puse la dispoziția CEC de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar securitatea bunurilor va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!