ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Regulamentul cu privire la aerodromuri va fi publicat în Monitorul Oficial

11:30 | 29.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Regulamentul privind cerințele administrative referitoare la anumite categorii de aerodromuri, aprobat de Executiv urmează să fie publicat în Monitorul Oficial de vineri, 30 octombrie. Controlul asupra acestuia îi revine Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), transmite MOLDPRES.

Regulamentul privind cerințele administrative referitoare la anumite categorii de aerodromuri transpune prevederile documentului Organizației Aviației Civile Internaționale "Manualul pentru certificarea aerodromurilor”.

Scopul acestui Regulament este de a stabili un sistem de reglementare care să asigure conformitatea instalațiilor, a echipamentelor și a procedurilor operaționale ale aerodromurilor certificate, cu standardele și practicile recomandate, în condiții uniforme de siguranță, regularitate și eficiență, prin asigurarea unei supravegheri continue a activității operatorilor de aerodrom/aeroport/heliport vizați de prezentul Regulament.

Proiectul a fost elaborat de MEI pentru a implementa unele prevederi din Codul aerian al Republicii Moldova.

Sursă: www.monitorul.md

foto: Wikimapia

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!