ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii din Baku vor vota la 1 noiembrie după un program special

14:22 | 30.10.2020 Categorie: Politică

Chișinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a decis instituirea programului de activitate a secției de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan, între orele 7:00 și 18:00, comunică MOLDPRES.

Potrivit conducerii CEC, decizia a fost determinată de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să numere și totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Declararea de către autoritățile Republicii Azerbaidjan a Legii marțiale în legătură cu conflictul militar azero-armean prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku. Prin urmare, starea instituită depășește limitele suveranității naționale a statului, iar Republica Moldova, prin reprezentanța Ambasadei, are obligația să respecte și să se conformeze legilor statului gazdă.

Legea marțială limitează accesul în orașe, astfel, aflarea în stradă după orele 19:30 nu este recomandată, iar în intervalul orelor 21:00 – 06:00 aflarea persoanelor pe străzi și în spații publice fără permise speciale este interzisă.

img20008595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!