ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase terenuri de fotbal de la liceele din capitală vor fi reabilitate

11:08 | 03.11.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Șase terenuri de fotbal din cadrul instituțiilor școlare din capitală vor fi reabilitate integral de către Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, informează MOLDPRES.

Astfel, urmează a fi renovate terenurile de fotbal din cadrul Liceelor Teoretice „Gaudeamus"; „Mihai Viteazul"; „Nicolae Iorga"; „George Călinescu"; „Nicolae Gogol" și liceul „Liviu Deleanu". Costul total al proiectului este de 9,1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal, potrivit Serviciului de presă al Primăriei Chișinău.

În urma reabilitării terenurilor de fotbal din instituțiile vizate, vor fi create clase specializate în număr de 25-30 de copii, care studiază în ciclul gimnazial.

La finalizarea lucrărilor, Federația Moldovenească de Fotbal va pune la dispoziție învelișul artificial al terenurilor.

Pe parcursul anului 2019, Primăria municipiului Chișinău a finanțat reabilitarea a 10 terenuri de sport multifuncționale din curțile blocurilor de locuințe din capitală, inclusiv câte trei terenuri în sectoarele Botanica și Râșcani, două la Ciocana și câte un teren la Buiucani și Centru.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!