ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două localități din raionul Dondușeni vor fi asigurate cu apă potabilă

11:18 | 06.11.2020 Categorie: Regiuni

Chișinău, 6 nov. /MOLDPRES/. În satul Climăuți, raionul Dondușeni, precum şi în centrul raional au fost finalizate lucrările de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă, finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Lucrările au fost executate în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

În această săptămână, reprezentanți ai ADR Nord, autoritățile locale și responsabili de modernizarea serviciilor de alimentare cu apă s-au deplasat în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor şi au constatat că acestea sunt în conformitate cu prevederile legislației.

În acest context, ADR Nord a organizat trei evenimente de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului: subproiectul 1 - orașul Dondușeni, stația de pompare; subproiectul 2 - orașul Dondușeni, apeduct după calea ferată; subproiectul 3 - satul Climăuți, raionul Dondușeni.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat importanța acestui proiect pentru localnici. „A rămas foarte puțin până când apa potabilă va ajunge în casele oamenilor. Suntem la un pas de îndeplinirea acestui important obiectiv", a estimat șefa ADR Nord.

Totodată, directorul Agenției a menționat că obiectivul de a aduce apa potabilă în casele cetățenilor este un important domeniu de intervenție atât la nivel regional, cât și la nivel național.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni, lansat în 2019, se cifrează la 10,59 milioane de lei. Banii au fost alocați din sursele FNDR.

foto: ADR Nord

img20008802

img20008802

img20008802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!