ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Permanent al OSCE a fost informat despre încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

13:52 | 06.11.2020 Categorie: Oficial

Chișinău, 6 nov. /MOLDPRES/. În cadrul reuniunii Consiliului Permanent al OSCE, la inițiativa Delegației Permanente a Republicii Moldova a fost discutată continuarea acțiunilor abuzive şi provocatoare ale regimului de la Tiraspol îndreptate împotriva cetățenilor Republicii Moldova domiciliați în stânga Nistrului, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Delegația moldovenească a informat statele participante ale OSCE pe marginea unui nou caz de răpire pe data de 29 octombrie 2020 a cetățeanului Oleg Babii prin acțiuni ilegale de răpire şi aplicarea presiunii psihologice după scenariul utilizat în cazul altor cetățeni ai Republicii Moldova.

La fel, a fost atrasă atenția statelor participante ale OSCE asupra deplasărilor netransparente în Zona de Securitate a mijloacelor de transport aparținând Grupului Operativ de Trupe Ruse, aflate pe teritoriul Republicii Moldova fără acordul țării gazdă.

În context, a fost exprimat regretul în legătură cu ignorarea de către partea rusă a apelurilor autorităților moldovenești privind informarea asupra conținutului transporturilor militare, precum și monitorizarea corespunzătoare a acestora, în conformitate cu Regulamentul Comisiei Unificate de Control, fapt care creează incertitudine şi reprezintă un risc de securitate.

img20008810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!