ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui țării lista noilor membri ai Cabinetului de miniștri

11:59 | 09.11.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a înaintat astăzi președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, pentru buna funcționare a Guvernului, dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor, se propune:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării 

În eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către Prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

Ion Chicu reiterează expresia gratitudinii sale pentru munca și atitudinea colegilor săi, care astăzi părăsesc componența Executivului.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!