ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat cel de-al III-lea apel pentru subvenționarea proiectelor de dezvoltare rurală

12:51 | 10.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat cel de-al treilea apel de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte de dezvoltare rurală și îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Dosarele pot fi depuse până pe 27 ianuarie 2021, la Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA), transmite MOLDPRES.

Conform Regulamentului, aprobat prin Hotărâre de Guvern, subvenții vor fi oferite pentru trei măsuri de sprijin: Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale; Renovarea și dezvoltarea localității rurale; Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole.  

Pentru măsurile 1 și 2, valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea totală a investiției eligibile, dar nu va depăși suma de trei milioane de lei. Pentru măsura 3, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de un milion de lei.

Totodată, pentru fiecare măsură nominalizată, alocația financiară anuală din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie un cuantum de până la 5%.

Pentru ca proiectele să fie eligibile, acestea trebuie să fie implementate într-o localitate rurală, solicitantul de subvenții să dețină un deviz de cheltuieli ale lucrărilor și/sau serviciilor prevăzute, iar durata de implementare a proiectului să nu depășească 24 de luni.

Eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la zece mii de locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) pentru măsurile 1 și 2 și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care lansează sau dezvoltă activități non-agricole pentru măsura 3.

Foto: AIPA

img20008892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!