ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie sociologică va efectua exit-poll în turul doi al alegerilor prezidențiale

15:11 | 10.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. În turul doi al alegerilor prezidențiale, o companie sociologică din Republica Moldova va efectua un sondaj la ieșirea de la urne, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a luat act de solicitarea companiei sociologice Intellect Group și a acreditat 150 de operatori ai acestei companii pentru efectuarea unui exit-poll în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit lui Ian Lișnevschi, reprezentant al Intellect Group, în ultimii zece ani nu a mai fost efectuată o cercetare la ieșirea de la urne. „Este pentru prima dată când o companie sociologică moldovenească realizează o asemenea cercetare. Ultima cercetare a avut loc în urmă cu zece ani și a fost efectuată de o casă de sondaje străină”, a declarat Lișnevschi.  

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, a subliniat că datele pe care le va culege Intellect Group și care vor fi date publicității nu pot înlocui datele oficiale pe care le va prezenta administrația electorală centrală.

foto simbol

img20008899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!