ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Obiectivul principal al selecționate moldovenești de fotbal este pregătirea pentru CM 2022

15:24 | 14.11.2020 Categorie: Sport

Chișinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Antrenorul naționalei de fotbal a Republicii Moldova, Engin Firat, a anunțat astăzi că obiectivul principal al selecționatei este pregătirea constantă pentru preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2022, transmite MOLDPRES.

Antrenorul Firat a menționat că meciurile cu selecționatele Greciei și Kosovo fac parte din pregătirile pe care selecționata le face în perspectiva Campionatului Mondial. "Nu vreau să jucăm cu echipe mai slabe, ar însemna să ne mințim pe noi înșine și nu se va schimba nimic în calitatea fotbalului moldovenesc. Pentru ca naționala moldoveană să progreseze, trebuie să joace cu echipe mai puternice", a declarat Firat.

În același timp, antrenorul a subliniat că nu se gândește la punctele pe care le obține echipa națională, ci mai mult la construcția unei echipe competitive. "Nu mă gândesc la câte puncte vom obține. Mai importantă este o prestație constantă, ca în meciul cu echipa națională a Federației Ruse. Dacă jucătorii vor reuși asta, atunci vor fi capabili să obțină puncte cu regularitate", a specificat el.

Duminică, 15 noiembrie, selecționata de fotbal a Republicii Moldova va întâlni, pe stadionul Zimbru din capitală, echipa națională a Greciei, iar pe data de 18 noiembrie, se va confrunta, în Priștina, cu selecționata Kosovo.

foto: habergazetesi.com.tr

img20009005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!