ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău va intra în reparație capitală

12:55 | 17.11.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 17 nov. /MOLDPRES/. În anul viitor, podul rutier care face legătura dintre sectoarele Centru și Râșcani din municipiul Chișinău, de pe strada Mihai Viteazul, va intra în reparație capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi pe rețelele de socializare că, în urma unei expertize, a fost constatată o situație alarmantă la acest pod și va propune intrarea acestuia în reparație capitală. “Podul de pe Mihai Viteazul din sectorul Râșcani al capitalei se află într-o stare dezastruoasă. Sunt grinzi care prezintă pericol să se prăbușească. Concluziile au fost făcute în urma unei expertize”, a notat Ceban.

Edilul a precizat că intervenția este urgentă datorită faptului că “cifra care trebuie alocată pentru renovare capitală crește odată cu nivelul de uzură al obiectivului. În acest sens, pentru reparația totală a podului sunt necesare în prezent 72 de milioane de lei”, a specificat Ceban.

Oficialul a menționat că toate podurile de pe strada Albișoara necesită intervenție, dar cel de pe strada Mihai Viteazul are cel mai mare grad de uzură. „Chiar dacă vor exista probleme la nivel de circulație rutieră, ne propunem ca acest pod să intre în reparație capitală, deoarece nu mai putem aștepta. Dacă nu intervenim la anul, cheltuielile vor crește”, a concluzionat Ceban.

img20009070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!