ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi instituit un nou post de Avocat al Poporului

11:34 | 18.11.2020 Categorie: Politică

Chișinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Mediul de afaceri va avea un Avocat al Poporului, care va apăra drepturile antreprenorilor. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului va propune plenului legislativului aprobarea unui proiect de modificare a mai multor legi, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei comisiei, Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va asigura respectarea drepturilor şi intereselor ale antreprenorilor de către autoritățile publice, de către organizații şi întreprinderi, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, de către organizațiile necomerciale şi de către persoanele cu funcții de răspundere de toate nivelurile.

Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va fi numit de Parlament și va activa în mod autonom față de Avocatul Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului. Parlamentul, în termen de 1 lună de la data intrării în vigoare a acestei legi, va organiza concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile antreprenorilor.

img20009092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!