ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și România vor semna Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor

11:37 | 18.11.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice și științifico-didactice, comunică MOLDPRES.

Proiectul Acordului stabilește tipurile actelor de studii care vor fi recunoscute reciproc. Documentul conține reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute anterior adoptării Procesului de la Bologna. Totodată, vor fi recunoscute și echivalate actele de studii obținute în învățământul general din Republica Moldova cu durata de 10 sau 11 ani.

În prezent, baza normativă de realizare a procedurilor de recunoaștere academică și profesională este Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, acordate de instituții de învățământ acreditate în Republica Moldova și România, document semnat în 1998 și modificat în 2010.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!