ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații Platformei DA au depus o moțiune simplă împotriva conducerii MAI

11:44 | 19.11.2020 Categorie: Politică

Chișinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Deputații Platformei DA au depus astăzi o moțiune simplă împotriva conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Moțiunea a fost susținută și de deputații PAS, comunică MOLDPRES.

Autorii moțiunii menționează că MAI este nepregătit pentru combaterea activităților grupurilor criminale, a provocărilor organizate de grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și eșuează la capitolul protejării drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova. 

„Remarcăm faptul că politica Ministerului de Interne în ultimul an a fost una dezastruoasă, prin care a fost tolerată activitatea grupurilor paramilitare ce au răpit cetățenii Republicii Moldova, cât și am remarcat o toleranță față de elemente și cazuri de corupție din interiorul MAI ce nu au fost investigate", se arată în moțiune.

Legislatorii au cerut conducerii MAI să vină cu un raport cu privire la combaterea activității grupurilor paramilitare transnistrene și să elaboreze o agendă cu privire la instruirea angajaților MAI și măsurile de protejare a acestora în Zona de Securitate.

Textul moțiunii simple a fost înaintat președintelui Parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supusă dezbaterilor în Legislativ. Moțiunea simplă se supune dezbaterii fiind însoțită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se va face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moțiunii.

img20009137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!