ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veteranii vor beneficia de asigurare medicală

11:18 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Veteranii vor beneficia de asigurare medicală. Un proiect de modificare a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și a Legii cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație a fost votat astăzi în lectura finală, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește că veteranii care nu sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de asigurare medicală gratuită.

Modificările la Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație prevăd majorarea de la 250 până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, sau ai persoanelor, cu dizabilități de pe urma războiului, decedate.

foto: bizlaw.md

img20009173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!