ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi creat un Nomenclator al serviciilor de îngrijiri paliative

13:09 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Serviciile paliative vor fi incluse în lista serviciilor de bază în sistemul național de sănătate. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost adoptat astăzi de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Documentul include, în premieră, serviciile paliative printre serviciile de bază prestate în sistemul de sănătate al Republicii Moldova, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, se propune instituirea, în cadrul programelor de cheltuieli ale fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, a unui subprogram distinct pentru îngrijirile paliative.

Concomitent, se propune aprobarea de către Guvern a unui Nomenclator al serviciilor de îngrijiri paliative, și a unui regulament de organizare și funcționare a serviciilor de îngrijiri paliative.

img20009182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!