ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au actualizat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină

18:05 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Lista conține 65 de țări și va intra în vigoare de luni, 23 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit MSMPS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă două săptămâni. În noua listă au fost incluse majoritatea țărilor unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care Franța, Germania, Italia, Israel, Portugalia, Canada, Irlanda, Marea Britanie, Spania, Polonia, Cehia ş.a.

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la o sută de mii de populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică şi nu vor fi obligați de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. Este important dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

foto: MSMPS

img20009207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!