ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sportiv moldovean a devenit campion european la judo

18:16 | 20.11.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a adresat felicitări sportivilor Victor Sterpu și Denis Vieru pentru performanțele obținute în cadrul Campionatului European de Judo, transmite MOLDPRES.

Victor Sterpu a luptat în finala competiției, la categoria de greutate 73 kg, repurtând victorie în fața georgianului Lasha Shavdatuashvili și devenind astfel campion european la judo. Denis Vieru a luptat la categoria de greutate 66 kg. Sportivul nostru a obținut medalia de bronz în fața georgianului Vazha Margvelashvili.

Campionatul European de Judo se desfășoară în perioada 18-21 noiembrie în Praga, Republica Cehă. În cadrul competiției concurează 345 de sportivi din 40 de țări.

Republica Moldova este reprezentată la competiția internațională de sportivii Lotului Național de Judo: Vadim Bunescu, Denis Vieru, Cristina Blanaru, Petru Pelivan, Victor Sterpu, Dorin Goțonoagă, Nicon Zaborosciuc.

Participarea Lotului Național de Judo la Campionatul European de Judo este asigurată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

img20009209

img20009209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!