ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China va lupta și în continuare pentru reducerea sărăciei în plan global

10:18 | 22.11.2020 Categorie: Externe

Beijing, 22 nov. /MOLDPRES/. Pentru Republica Populară Chineză anul acesta este atât ultimul an al finalizării construcției comprehensive a societății cu viață decentă în China, cât și anul decisiv al luptei împotriva sărăciei. Eliminarea sărăciei sub toate formele, inclusiv sărăcia extremă, constituie cea mai mare provocare globală, fiind și cererea necesară pentru realizarea dezvoltării durabile, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Concomitent cu accelerarea reducerii sărăciei în țară, China acordă pe cât posibil ajutorul său țărilor în curs de dezvoltare. Potrivit unui raport publicat de Banca Mondială, construcția inițiativei „o centură, un drum” va ajuta 7,6 milioane de persoane să scape de sărăcia extremă și alte 32 milioane de persoane să iasă din sărăcia de nivel mediu. China va continua să impulsioneze cauza mondială pentru reducerea sărăciei, aducând contribuții proprii la cooperarea internațională în domeniu, a mai spus Zhao Lijian.

Republica Populară Chineză este singura țară puternic dezvoltată din lume care în acest an, în pofida pandemiei, va înregistra o creștere economică. Recent, conducerea Chinei a venit cu o serie de inițiative cu caracter economic care vizează atât economia națională, cât și sprijinul pentru țările în curs de dezvoltare.

foto: news.cgtn.com

img20009222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!