ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONG-uri din sudul ţării vor primi granturi de la UE pentru dezvoltare locală

14:05 | 24.11.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul" a lansat ieri Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al Uniunii Europene pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. Termenul limită de aplicare a dosarelor este 14 decembrie 2020, iar contractarea estimativă a organizațiilor selectate va fi cel târziu până la 1 februarie 2021, transmite MOLDPRES.

Programul de Granturi Locale se realizează în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Apelul II de granturi este concentrat pe proiecte care vin să sprijine și să aprofundeze intervențiile de abilitare a cetățenilor în regiunile în care se implementează proiecte finanțate de Uniunea Europeană, implementate în cooperare cu proiectul GIZ „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", precum și să sporească rezistența populației regiunii la situațiile de criză. 

Bugetul pentru Apelul II constituie 87 de mii de euro sau circa 1,7 milioane de lei. Vor fi contractate trei organizaţii pentru implementarea proiectelor în următoarele condiții: abilitarea cetățenilor din orașul Basarabeasca în domeniul eficienței energetice. Bugetul proiectului - 10000 de euro; abilitarea cetățenilor din orașul Leova și localitățile raionului Leova (Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui) în domeniul asigurării cu servicii de apă și canalizare. Bugetul proiectului - 30000 euro; abilitarea cetățenilor din localitățile Regiunii de Dezvoltare Sud în scopul creșterii rezistenței la situații de criză. Bugetul proiectului- 47000 de euro. 

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova" este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de GIZ. Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud" în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 - septembrie 2021.

foto simbol

img20009270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!