ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat un acord de securizare a poligonului de deșeuri de la Țânțăreni

15:24 | 24.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în ședința de astăzi acordul de subfinanțare a împrumutului nerambursabil de 9 milioane de euro destinat realizării subproiectului „Deșeuri solide Chișinău”, încheiat între Ministerul Finanțelor și Primăria municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Acordul prevede suplinirea surselor financiare printr-un împrumut nerambursabil din partea Bănci Europene de Investiții pentru implementarea proiectului de gestionare a deșeurilor solide din municipiul Chișinău.

Potrivit acordului cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, municipalitatea Chișinău are o contribuție pentru susținerea proiectului de 7,96 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane au fost deja investiți.

În cadrul Proiectului „Deșeuri solide Chișinău” vor fi realizate următoarele  lucrări: recultivarea gunoiștii provizorii de la Ciocana; securizarea poligonului de la Țânțăreni în corespundere cu standardele UE; investiții în renovarea infrastructurii comunei Țânțăreni; modernizarea parcului de autospeciale, cât și a infrastructurii pentru transportarea deșeurilor din oraș; modernizarea stației de transfer și instalarea unei linii de sortare manuală a deșeurilor reciclabile colectate separat.

foto: canal2.md

img20009279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!