ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a demarat Forumul de afaceri Moldova-Japonia

17:44 | 25.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Circa 60 de companii și instituții naționale de suport în afaceri din Republica Moldova și Japonia s-au întrunit astăzi în format online la a doua ediție a Forumului de Afaceri „Business Bridges Japan-Moldova”, inițiat în perioada 25-27 noiembrie de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior (JETRO), transmite MOLDPRES. 

În deschiderea evenimentului, prim-ministrul Ion Chicu a prezentat investitorilor japonezi avantajele dezvoltării afacerilor IT în Republica Moldova, invitând companiile nipone să exploreze aceste oportunități.

„Conectată la piețele digitale ale statelor din Vest și Est, cu o infrastructură TIC modernă, cu forță de muncă calificată și multilingvă, costuri reduse de afaceri, parc IT și legislație viza IT, Republica Moldova, o țară mică, dar alfabetizată digital - este un loc ideal pentru dezvoltarea și pilotarea noilor servicii și produse IT”, a declarat Ion Chicu.

La rândul său, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova,  Yoshihiro Katayama, a apreciat importanța discuțiilor dintre antreprenorii ambelor țări, care poate amplifica ponderea schimburilor comerciale bilaterale.

Forumul de afaceri virtual este la cea de-a doua ediție și se desfășoară cu scopul de a informa comunitatea de afaceri din Japonia despre oportunitățile investiționale și de cooperare cu Republica Moldova în sectoarele IT & BPO.

Timp de trei zile, în cadrul evenimentului vor fi organizate peste 30 de ședințe bilaterale dintre companiile din Republica Moldova și reprezentanți ai firmelor nipone din lume.

Forumul este organizat de ODIMM și JETRO, cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în Politici Economice”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

img20009323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!