ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A murit marele fotbalist Diego Maradona

18:33 | 25.11.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, relatează Marca, care citează presa din Argentina, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, fostul mare fotbalist a decedat la locuința sa din cartierul San Andrés, în orașul Tigre.

Maradona a fost spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în orașul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală. Analizele efectuate au relevat prezența unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeței creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat cu succes în ziua următoare.

În perioada internării, medicul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că fostul jucător a avut ''episoade de confuzie legate de o abstinență, care necesită un tratament de mai multe zile''. Luque nu a explicat despre ce abstinență este vorba. Fotbalistul a fost externat pe 11 noiembrie.

Maradona a fost consumator de cocaină. Apropiații săi au afirmat recent că el era dependent de alcool.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viață extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simțit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leșinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operației de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăși problemele cu alcoolul.

img20009333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!