ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția și Republica Moldova vor aprofunda dialogul politic și vor extinde cooperarea sectorială

17:41 | 26.11.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit astăzi în audiență pe Claude Wild, ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova cu reședința la Kiev, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii a fost confirmat interesul ambelor părți de a aprofunda dialogul politic și de a extinde cooperare sectorială, în contextul în care în acest an este celebrată aniversarea a 20-a a instituirii la Chișinău a Biroului de Cooperare al Elveției, responsabil de planificarea, implementarea și monitorizarea Programului elvețian de Cooperare, prin intermediul căruia au fost finanțate proiecte în domeniul sănătății, diasporei, apei și sanitației, migrației și altele.

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a transmis aprecierea autorităților de la Chișinău pentru solidaritatea și asistența generoasă oferită de Elveția în lupta cu pandemia COVID-19, sprijinul financiar al căreia constituie peste 900 000 de dolari SUA.

foto: MAEIE

img20009375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!