ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii veterinari de liberă practică vor avea mai multe facilități

19:21 | 26.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Un proiect care va reglementa activitatea medicilor veterinari de liberă practică a fost aprobat astăzi de către Parlament în ambele lecturi, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede modificări la un șir de documente și urmărește îmbunătățirea implementării Programului acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii bolilor de la animale la om şi de protecție a mediului.

Totodată, proiectul prevede acordarea unor facilități tinerilor specialiști medici veterinari, care să le motiveze să activeze în mediul rural, creându-se astfel și o bază de cadre în domeniu.

Proiectul prevede și introducerea noțiunii „exploatație non-profesională” ce vine să înlăture ambiguitățile privind delimitarea activității de întreprinzător și cele de întreținere a animalelor pentru propriul consum. Totodată, proiectul urmează să simplifice procedura de autorizare sanitar-veterinară.

”Aprobarea proiectului va impulsiona și dezvoltarea sectorului creșterii animalelor ce reprezintă o ramură a economiei importantă atât în asigurarea securității alimentare interne cât și pentru facilitarea exportului”, se arată în nota informativă a proiectului.

foto: ziaruldevrancea.ro

img20009382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!