ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mănăstirea din Călărășeuca, Ocnița, va deveni mai accesibilă pentru vizitatorii săi

10:10 | 27.11.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, va deveni mai accesibilă pentru vizitatorii săi datorită unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

La Călărășeuca au demarat lucrările de construcție a drumului de acces către lăcașul de cult. Este vorba de o porțiune de drum cu o lungime de 4,62 km. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Conducerea ADR Nord a efectuat ieri o vizită de monitorizare a lucrărilor pe șantierul din Călărășeuca. Echipa ADR Nord s-a întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În urma acestei vizite, specialiștii Agenției au constatat că lucrările decurg conform graficului. Până în prezent, operatorul economic a asfaltat o porțiune de drum cu o lungime de circa un kilometru.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, susține că acest proiect va contribui la crearea oportunităților de includere în circuitul turistic cultural și religios național și internațional a Mănăstirii „Adormirea Maicii  Domnului”. Astfel, va spori potențialul turistic al raionului Ocnița, iar Regiunea de Dezvoltare Nord va deveni mai atractivă odată cu valorificarea patrimoniului istoric, cultural și natural din zonă.

Valoarea totală a proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca” se cifrează la 24,01 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până la sfârșitul anului curent, în cadrul proiectului urmează să fie valorificați două milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!