ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, au fost înregistrate cca 11 mii de contracte de locațiune

10:20 | 27.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Circa 11 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în zece luni ale anului 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada ianuarie – octombrie, Serviciul Fiscal  a continuat măsurile de conformare și informare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile cu privire la obligațiile stabilite de actele normative în vigoare privind înregistrarea contractelor de locațiune. „Urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 3 603 persoane fizice care dau în locațiune/chirie bunuri imobile”, indică SFS.

Totodată, pentru 347 de persoane fizice, care dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale, au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 178,7 mii de lei, penalități – 8,1 mii de lei și amenzi – 56,2 mii de lei.

Astfel, în perioada respectivă, la SFS s-au înregistrat 10 766 contracte de locațiune/chirie.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

foto: SFS

img20009395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!