ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online în pandemie

11:59 | 27.11.2020 Categorie: Externe

New York, 27 nov. /MOLDPRES/. O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19, iar trei sferturi din acest total provin din zone rurale sau din familii sărace, arată datele cuprinse în raportul "Stepping forward Connecting today's youth to the digital future", realizat de PwC şi UNICEF, informează AGERPRES și MOLDPRES.

Conform documentului, 86% dintre reprezentanții guvernelor din peste 100 de ţări, care au răspuns unui sondaj UNESCO în 2020, susțin că au oferit elevilor platforme online pentru educația la distanţă.

În acelaşi timp, doar 20% dintre cei chestionați spun că au îmbunătățit accesul la infrastructură şi/sau au oferit dispozitive subvenționate.

"Deşi guvernele trebuie să gestioneze simultan o serie de provocări sociale critice, precum consolidarea sistemelor de asistență medicală, sprijin financiar pentru companii şi șomajul, nu trebuie să renunțe la investițiile pe termen lung în domenii esențiale, precum educația. În plus, situația economică se deteriorează pentru tinerii din medii dezavantajate, unul din şase tineri încetând să mai lucreze de la începutul pandemiei", se arată în cercetarea PwC şi UNICEF.

Raportul de specialitate evidențiază, per ansamblu, că 463 de milioane de elevi din întreaga lume nu au acces la învățarea online pe durata cât școlile sunt închise din cauza pandemiei.

De asemenea, peste 40% dintre tinerii angajați se aflau în sectoare puternic afectate de COVID-19 şi aproape 77% erau în economia informală, ceea ce i-a făcut foarte vulnerabili atunci când companiile au fost închise sau mutate în online ca răspuns la restricțiile pandemice, reiese din datele citate.

PwC este o rețea de firme prezentă în 155 de ţări, cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii în audit, consultanță fiscală şi consultanță pentru afaceri.

foto: life.ro

img20009402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!