ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Ungheni va fi eficientizat energetic cu susținerea UE

12:57 | 30.11.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Liceul teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Lucrările au demarat săptămâna trecută şi urmează să fie finalizate timp de 12 luni, transmite MOLDPRES.

„În urma realizării lucrărilor propuse vom avea două clădiri ale Liceului „Mihai Eminescu" renovate și eficiente din punct de vedere energetic ca urmare a 17 măsuri investiționale. De asemenea, două documente strategice locale în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice în raionul Ungheni vor fi armonizate cu obiectivele strategice naționale, fiind consolidate capacitățile autorităților publice raionale Ungheni și ale reprezentanților liceului în domeniul eficienței energetice”, au explicat surse de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, care este unitatea de implementare a proiectului. 

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 47,57 milioane de lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de un an.

În urma implementării acestei măsuri investiționale, 101 angajați și 1187 de elevi ai Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" vor beneficia de condiții îmbunătățite de confort în liceu, consumul de energie în această instituție de învățământ va fi redus cu 1500 MWh și emisiile anuale normate de CO2 se vor reduce cu 330 tone, conform ADR Centru.

Potrivit sursei citate, eficientizarea energetică a clădirilor liceelor din Regiunea Centru va spori calitatea condițiilor pentru elevi și profesori, precum și va conduce la reducerea cheltuielilor din bugetele locale prevăzute pentru asigurarea confortului termic din aceste instituții de învățământ.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

foto: ADR Centru

img20009459

img20009459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!