ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Rezina a fost dat în exploatare un drum nou

13:16 | 30.11.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Localnicii din satele Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țâpova (raionul Rezina) și centrul raional beneficiază de un drum nou, lucrările căruia au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier, transmite MOLDPRES.

La finele săptămânii trecute, o comisie de recepție a evaluat lucrările de reabilitare și conectare a drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 M2-R20, constatând că acestea sunt conform normelor

„Cu siguranță, reabilitarea și modernizarea acestor 20 km de drumuri publice vor avea și un impact pozitiv pentru că vor facilita accesul spre localitățile izolate, cu potențial turistic din raionul Rezina, spre obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țâpova. De asemenea, drumul va îmbunătăți accesul spre piețele regionale și locale, contribuind direct la creșterea eficienței activității economice, precum și vor facilita mobilitatea populației, a serviciilor și a bunurilor", a menționat Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Totodată, oficialul a menționat că reabilitarea și modernizarea drumurilor publice este un obiectiv important pentru Guvern, urmând să fie realizate mai multe proiecte.

Potrivit directorului Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, suma totală pentru realizarea lucrărilor constituie circa 79,7 milioane de lei. „Banii au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și reabilitate 15 podețe. Obiectivul a fost de a reabilita rețeaua de drumuri locale și regionale și a asigura accesul la localitățile cu potențial turistic”, a conchis Viorel Jardan.

foto: ADR Centru

img20009461

img20009461

img20009461

img20009461

img20009461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!